ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΚΡΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΑΜΙΛΛΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

LEGACY BASKETBALL TOURNAMENT

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017-2018

Το αθλητικό σωματείο ΑΜΙΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ προκηρύσσει Τουρνουά Δυτικής Αττικής στις ηλικίες 2004, 2005, 2006, 2007-2008, 2009-2010 και 2007-2009 για κορίτσια. Η διοργάνωση απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες τμημάτων εκμάθησης (όχι πρώτα αγωνιστικά τμήματα).

1. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Σκοπός του Τουρνουά είναι να δωθεί η δυνατότητα σε αθλητές και αθλήτριες με μικρή εμπειρία σε αγωνιστικές συνθήκες, να απολαύσουν τις συγκινήσεις του παιχνιδιού, μέσα στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού και του ”ευ αγωνίζεσθαι”.

2.ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Η έναρξη του Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου.

3.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Το Τουρνουά θα διεξαχθεί με τη μορφή ομίλων και οι ομάδες θα αγωνιστούν σε παιχνίδια εντός και εκτός έδρας. Στις μεγάλες ηλικίες (2004 και 2005), θα υπάρχει σκορ και βαθμολογία. Όταν διαμορφωθεί η τελική κατάταξη των ομάδων, θα υπάρξουν αγώνες χιαστί, σε knock out μορφή και final four στο κλειστό της Άμιλλας Περιστερίου. Στις μικρές ηλικίες (2006, 2007-2008, 2009-2010 και 2007-2009 για κορίτσια), οι αγώνες θα διεξάγωνται χωρίς σκορ.

4.ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

α. Για τις ηλικίες 2004 και 2005 θα ισχύουν οι κανονισμοί της Ένωσης (ΕΣΚΑ). Απαγορεύεται η ζώνη, οι παραλλαγές της, το zone press και οι παγίδες. Πίεση στο μισό γήπεδο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Επιτρέπονται τα screen ΜΟΝΟ μακριά από τη μπάλα.

β. Βαθμολoγικό σύστημα: Δύο (2) βαθμοί για τη νικήτρια ομάδα και ένας (1) για την ηττημένη. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα λαμβάνονται υπ’ όψιν τα αποτελέσματα των ομάδων που ισοβάθμισαν, στα μεταξύ τους παιχνίδια. Αν και εκεί είναι μοιρασμένες οι νίκες, επόμενο κριτήριο θα είναι η διαφορά των πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας, η κατάταξη των ομάδων που ισοβάθμισαν θα κρίνεται από τη συνολική διαφορά πόντων (επίθεση-άμυνα) και η ομάδα με το μεγαλύτερο θετικό πρόσημο θα καταλαμβάνει υψηλότερη θέση στη βαθμολογία. Τελικό κριτήριο θα είναι η μεγαλύτερη συνολική επίθεση στη φάση των ομίλων.

γ. Στις ηλικίες 2006, 2007-2008, 2009-2010 και 2007-2009 για κορίτσια, δε θα υπάρχει σκορ και σύστημα βαθμολογίας. Απαγορεύονται η άμυνα ζώνης, οι παραλλαγές της, το zone press οι παγίδες και τα screen, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της ΕΣΚΑ. Πίεση στο μισό γήπεδο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

δ. Οι αγώνες θα διεξάγωνται Σάββατο ή Κυριακή σε προκαθορισμένη ώρα που θα δηλώσουν οι ομάδες στην αρχή του Τουρνουά. Με αυτό τον τρόπο η διοργανώτρια αρχή θέλει να εξασφαλίσει την πραγματοποιήση όσο το δυνατόν περισσότερων αγώνων, χωρίς πολλές αναβολές και ακυρώσεις.

Σε περίπτωση κωλύματος της φιλοξενούμενης ομάδας να παρουσιαστεί στο γήπεδο στην προκαθορισμένη ώρα του αγώνα, θα πρέπει να δηλώσει έγκαιρα ΑΝΑΒΟΛΗ στα μέσα επικοινωνίας με τον διοργανωτή. Το παιχνίδι θα μεταφέρεται αυτομάτως στην επόμενη κενή ημερομηνία του Τουρνουά, την ίδια μέρα και ώρα (θα υπάρχει ενημέρωση μέσω του site). Σε περίπτωση νέου κωλύματος, ο αγώνας θα ματαιώνεται οριστικά και οι ομάδες θα μπορούν, μετά από συνεννόηση, να τον πραγματοποιήσουν μελλοντικά σε μορφή φιλικού. Ο αγώνας θα κατακυρώνεται υπέρ του γηπεδούχου, στις ηλικίες 2004 και 2005.

ε. Διαιτησία-Γραμματεία: Η διαιτησία των αγώνων θα βαραίνει από κοινού τους προπονητές και θα πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης των δύο ομάδων, είτε με το σύστημα ”μισό-μισό”, είτε με διαιτησία του προπονητή της γηπεδούχου ομάδας. Ένας εκπρόσωπος από κάθε ομάδα (έφοροι ή γονείς), θα παρίσταται ώς γραμματεία. Η γραμματεία θα είναι υπεύθυνη για το χρόνο και το σκορ του αγώνα (στις ηλικίες που προβλέπεται από το Τουρνουά), όπως και για τα ομαδικά φάουλ. Θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη από τη γηπεδούχο ομάδα για χρονόμετρο, βελάκι κατοχής και σημαιάκια ομαδικών φάουλ.

στ. Κάθε ομάδα θα πρέπει να κατεβαίνει στον αγώνα με τουλάχιστον δέκα (10) αθλητές και μέγιστο δεκαοκτώ (18). Το σύστημα συμμετοχής προβλέπει τη χρησιμοποίηση ΟΛΩΝ των παιδιών (5 σε κάθε περίοδο) πριν αγωνιστεί κάποιος αθλητής για δεύτερη φορά (όπωςαναφέρεται ρητά στους κανονισμούς της ΕΣΚΑ). Σε περίπτωση τραυματισμού, θα υπάρχει αλλαγή με αθλητή που δεν έχει αγωνιστεί ως εκείνη τη στιγμή.

ζ. Η διοργανώτρια αρχή, στο πνεύμα εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού, δεν προβλέπει ύπαρξη πιστοποιητικών γεννήσεως ή αθλητικών δελτίων. Παρακαλούμε θερμά: ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

η. Η παρουσία γιατρού ή πιστοποιημένου διασώστη κρίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και αποτελεί ευθύνη της γηπεδούχου ομάδος.

θ. Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια σύμφωνα με τις προκηρύξεις της ΕΣΚΑ. Στις μικρές ηλικίες (2007-2008, 2009-2010 και 2007-2009 για κορίτσια) η διάρκεια θα είναι πέντε (5) οκτάλεπτα μικτά. Τυχόν παράταση (στις ηλικίες που προβλέπεται σκορ) θα διαρκεί πέντε (5) λεπτά καθαρά. Μέγεθος μπάλας όπως αναφέρεται στις προκηρύξεις της ΕΣΚΑ ανα ηλικιακή κατηγορία. Στις μικρές ηλικίες μπάλα Νο. 5. ΜΟΝΟ ομαδικά φάουλ. Κανείς αθλητής δεν αποβάλλεται. Ένα (1) time out ανά περίοδο και δύο (2) μόνο στην τελευταία.

5. ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Στις ηλικίες 2004 και 2005 Final Four και στις μικρότερες All Star Game. Αναμνηστικά (μετάλλια) για όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο Τουρνουά. Τελετή λήξης στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στην πορεία του Τουρνουά.

6. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η γηπεδούχος ομάδα υποχρεούται να επικοινωνήσει με sms, mail ή facebook για την ανακοίνωση του σκορ του αγώνα, το αργότερο μέχρι Τρίτη πρωί. Θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση μέσω του site της Άμιλλας (www.amillaperisteriou-bc.gr).

Τηλέφωνο επικοινωνίας(υπεύθυνος τουρνουά): 697 725 7433 (Αλέξανδρος Αλεξανδρίδης)

e-mail επικοινωνίας: alexandridis79@gmail.com

Facebook: Άμιλλα Περιστερίου Basketball Club

7.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Ο σκοπός του Τουρνουά δεν είναι κερδοσκοπικός. Η συμμετοχή είναι 35 ευρώ ανά τμήμα,αυστηρά για την κάλυψη των υποχρεώσεων της διοργανώτριας αρχής προς το Τουρνουά και της ομάδες που θα λάβουν μέρος. Το ποσό θα πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μέχρι το μήνα Δεκέμβριο.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και ευχόμαστε υγεία, καλή επιτυχία και καλή πρόοδο στους αθλητές σας.